با توجه به اينكه كميته مبارزه با قاچاق كالا در فرمانداري شهرستان يزد راه اندازي گرديده است برانيم تا اخبار مربوط به اين بخش را در اختيار همه كاربران قرار دهيم. در اين قسمت به بررسي موضوع قاچاق كالاهاي آرايشي و بهداشتي مي پردازيم اميد است بتوانيم گام كوچكي در فرهنگ سازي استفاده بهينه از كالاهاي آرايشي و بهداشتي برداريم.
با توجه به آمارهاي موجود بين المللي بيشترين و بزرگترين بازارهاي مصرف لوازم آرايشي در دنيا، متعلق به كشورهاي اسلامي است ، به طوريكه به گفته نهادهاي اقتصادي معتبر صنعت لوازم آرايشي در منطقه خاورميانه ، سهمي بيش از2/7 ميليارد دلار را به خود اختصاص داده است كه از اين ميزان حدود 2/1 ميليارد دلار آن به زنان ايراني اختصاص دارد .
بررسي انجام شده توسط موسسه تحقيقات اقتصادي خصوصي ( TMBA) نيز نشان مي دهد نزديك به 14 ميليون زن ايراني شهرنشين كه بين 15 تا 45 سال سن دارند هرماه به طور متوسط 7 دلار صرف خريد لوازم آرايشي مي كنند .
برخي منابع غير رسمي معتقدند بين 80 تا 90 درصد لوازم و كالاهاي آرايشي در ايران به صورت قاچاق از طريق مرزهاي شرقي و غربي وارد كشور مي شوند .
جالب اينجاست كه بدانيد تقريبا همه كالاهاي آرايشي كه داراي مارك هاي معروف اروپايي يا آمريكايي هستند قلابي بوده و به طرز ماهرانه اي در چين ، تايلند و تركيه جعل شده و روانه بازار ايران مي شوند .
گردش مالي محصولات آرايشي و بهداشتي در ايران به بيش از يك ميليارد و 400ميليون دلار رسيد . اين رقم را انجمن فراورده هاي آرايشي و بهداشتي اعلام كرده و گفته است : ايران هم اكنون به يكي از بزرگترين كشورهاي مصرف كننده محصولات آرايشي و بهداشتي در سطح جهان تبديل شده است . افزايش چشمگير مصرف لوازم آرايشي و بهداشتي در ايران در شرايطي است كه هم اكنون بر اساس آمار رسمي ، كشورما از ظرفيت توليد سالانه500 هزار تن محصولات آرايشي ، بهداشتي و شوينده برخوردار است؛ اما به رغم برخورداري از اين ظرفيت و در اختيار داشتن خوراك كافي،صرفا حدود 237 هزار تن از اين ظرفيت توليد مواد شوينده ، سلولزي، وآرايشي به مرحله بهره برداري رسيده است .
در اين حال 14 ميليون خانم ايراني از نظر مصرف لوازم آرايشي گوي سبقت را تقريباً از كل كشورهاي منطقه ربوده اند به نحوي كه تقريبا 29 درصد از كل مصرف كنندگان منطقه خاور ميانه را تشكيل مي دهند . به عبارت ديگر اگر جمعيت زنان خاورميانه 155 ميليون نفر باشد، 9 درصداين زنان يعني 14 ميليون نفر زنان ايراني حدود يك سوم يعني 1/2 ميليارد دلار هزينه لوازم آرايشي از 2/7 ميليارد دلار بازار لوازم آرايشي خاورميانه را پرداخت ميكنند .
كالاهاي قاچاق و همچنين برخي محصولاتي كه به صورت زيرزميني در كشور توليدمي شوند، بسيار خطر ناك هستند به خصوص محصولات آرايشي كه به دليل ارتباط مستقيم با پوست بسيار آسيب رسان و خطرناكند چرا كه توليد لوازم آرايشي نيازمند مواد اوليه و شرايط نگهداري و آزمايشگاهي مناسب است كه متاسفانه به دليل عدم رعايت اصول بديهي توليد و نگهداري اين محصولات ، مصرف كنندگان با خطرات بسياري كه گاه برگشت پذيرو جبران پذير نيستند مواجه مي شوند .
دبير خانه كميته مبارزه با قاچاق كالا و ارز شهرستان يزد
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024